Select Page

Formare în Coaching și Constelații Organizaționale 

București, România

Pregătește-te pentru următorul nivel ca manager sau coach 

 O experiență de învățare în două etape:

Fundamentals Part I : 26 – 27 Octombrie 2019 – completed
Fundamentals Part II: 4, 5, 6 Decembrie 2019

Următoarele ateliere: Introducere în Coaching Sistemic și Constelații Organizaționale – 7 decembrie (eveniment facilitat în Engleză)  – Înscrieri aici

 

Despre

Acest program de Introducere în Coaching și Facilitare Sistemică oferă coachilor, facilitatorilor, liderilor în Resurse Umane și trainerilor oportunitatea de a participa la o călătorie unică de învățare, construită în jurul principiilor și practicilor sistemice aplicate atât la nivel individual, de echipă sau pentru grupuri de coaching, consultanță sau leadership. Prima grupă de curs a fost susținută în București în perioada Septembrie 2017 – Mai 2018, fiind formată din coachi, lideri, manageri de resurse umane și antreprenori din România. Cea de-a două grupă de curs a completat formarea în primăvara anului 2019.

Din mai 2019 vom organiza cursuri și ateliere în Coaching și Facilitare Sistemică aducând astfel modelul colegilor din Londra, Coaching Constellations Ltd, organizație fondată în 2009. Cursul de două zile de Fundamente în Coaching Sistemic Partea I oferă o oportunitate aparte celor ce își doresc să înțeleagă și să lucreze la rădăcina dinamicilor provocatoare, a tiparelor repetate și a altor dinamici ce limitează relațiile din cadrul sistemelor umane, folosind metodologia profundă a Constelațiilor Organizaționale în Coaching pentru a hrăni sistemul precum și indivizii și echipele din cadrul acestuia. Fie că ești un coach cu experiență, facilitator de experiențe de învățare, sau profesionist în Resurse Umane, Dezvoltare Organizațională sau abia începi lucrul în aceste arii vei fi binevenit.

Având o perspectivă sistemică și folosind această metodologie, devine mult mai clar unde dinamicile complexe din leadership sau sistemele organizaționale sau de business devin emergente. Constelațiile Sistemice, Consultanța Sistemică sau Coaching Sistemic joacă un rol vital în a clarifica, lumina și rezolva diversele dinamici invizibile. Acestea permit un peisaj diferit și mai larg, conștientizând contextul sistemic și dând voie resurselor și rezoluțiilor să fie găsite și incluse.

“Odată cu participarea la programul de constelații sistemice am descoperit o lume nouă și fascinantă. Am descoperit modul în care un sistem are capacitatea de a se dezvălui și de a arata adevărul. Am fost sincer surprinsă de propriile constelații și am simțit vindecarea atunci când am participat la constelațiile colegilor mei. Iar experiența primei constelații pe care am facilitat-o este de neuitat.”

Monica Georgescu Senior Learning Specialist

“Principiile care guvernează funcționarea sănătoasă a sistemelor relaționale au fost aduse la viață pentru mine în acest minunat training experiențial.”

Cristian Nicolae Coach și Facilitator

“O experiență revelatoare care m-a făcut prezent la importanța principiilor naturale în crearea unei organizații performante și sustenabile.”

Radu Pop – antreprenor, fondator Biolase Romania

Credite pentru dezvoltare profesională

Programul de formare este dedicat tuturor coachilor, facilitatorilor, trainerilor, managerilor formați deja într-un program de coaching, cu experiență deja acumulată în lucrul cu clienți și care își propun să ducă practica lor la un următor nivel, investind astfel în dezvoltarea lor personală și profesională. Participarea la aceste module va aduce un număr total de 42 puncte în cadrul CCE ICF.

“Principiile care guvernează funcționarea sănătoasă a sistemelor relaționale au fost aduse la viață pentru mine în acest minunat training experiențial.”

Cristian Nicolae Coach și Facilitator

Coaching Constellations Romania – Echipa de Facilitatori și Organizatori 
John Whittington, Oana Tănase, Doru Curteanu, Roxana Grosu

 Formarea este compusă din două părți – Fundamentals Part I și Fundamentals Part II

Fundamentals Part I este facilitată în limba română de Oana și Doru

Fundamentals Part II este facilitată în limba engleză de John, Oana și Doru.

John Whittington

John livrează un program intens de training pentru cei interesați să devină facilitatori sistemici certificați. Toată munca sa este construită să sprijine fluxul de vitalitate în leadership și la nivel organizațional, aducând la lumină dinamicile ascunse și limitative prezente în toate sistemele.

El facilitează ateliere de constelații pentru fondatori, lideri, manageri, echipe, coachi și consultanți.

John este autorul cărții “Systemic coaching and constellations” – carte pe care participanții la formare o vor primi și sunt încurajați să o citească în paralel cu sesiunile de training. Detalii despre sesiuni veți găsi în partea de jos a acestei pagini.

Oana Tănase

Oana este coach executiv și facilitator sistemic, sprijinind antreprenori să treacă la următorul nivel cu ei înșiși și afacerea lor. Este fondatoatoarea Leadership Sistemic și oferă coaching sistemic și facilitare de experiențe pentru lideri și coachi. 

Un coach și profesor autentic, Oana își completează studiile doctorale având ca temă principală pentru teza sa leadership sistemic. 

Ea este un practician avansat și experimentat în coaching sistemic și constelații, completându-și călătoria învățării cu Coaching Constellations în UK, participând până la ultimul nivel ‘Path to Mastery’ co-facilitând  alături de John și Doru în diverse ocazii.

Doru Curteanu

Doru este coach și facilitator sistemic și trainer concentrându-se pe facilitarea fluxului și vitalitații la lideri și în cadrul echipelor și organizațiilor. 

Folosind un mix echilibrat de provocare și suport, el inspiră liderii, antreprenorii, profesioniștii în dezvoltare organizațională precum și echipe să avanseze în practica și înțelegerea leadership-ului sistemic. 

Doru are un Doctorat în Management și este Practitioner Coach acreditat EMCC. El este un practician avansat și experimentat în coaching sistemic și constelații, completându-și călătoria învățării cu Coaching Constellations în UK, participând până la ultimul nivel ‘Path to Mastery’ co-facilitând  alături de John și Oana în diverse ocazii.

Roxana Grosu

Roxana este Community Manager pentru Coaching Constellations Romania, sprijinind membrii în parcursul lor în învățare.  

Ea a devenit de curând practician în Coaching Sistemic și Constelații urmând Formarea în Coaching și Facilitare Sistemică (Fundamentals Part I & Part II) în intervalul octombrie 2018 – martie 2019 în București. 

În plus, având o pasiune și acumulând experiență în Learning & Development și Dezvoltare Organizațională lucrând în diverse medii organizaționale, de la ONG la mediul corporate, Roxana sprijină comunitatea Leadership Sistemic fondată de Oana Tănase, facilitând experiențe de învățare pentru tinerii profesioniști. 

Partenerii noștri

Partenerii noștri de la One 2 Coach au sprijinit la a face posibilă prima formare Coaching Constellations în Romania în 2017, crescând comunitatea din România. Conectând coachi din întreaga țară și de peste hotare, echipa One2Coach reușește să formeze un network puternic de învățare care sprijină cu oportunități de dezvoltare continuă pentru toți membrii. 

Olga Oltean

Olga este fondatorul One2Coach, o școală de coaching cu misiunea de a conecta omenii la ce este coaching-ul care oferă dezvoltare profesională continuă pentru coachi. 

Adela Iepure

Adela este trainer, facilitator și coach. Ea este parte din echipa-core a One2Coach și sprijiniă oamenii să facă primii pași în a deveni coachi profesioniști, facilitând cursuri avansate. 

Cătălina Molnar

Cătălina este coach și parte din echipa One2Coach, is a coach and an integral part of the One2Coach team. She takes care of bookings and administration for this training group.

to tabletop

Conținutul Formării în Coaching și Facilitare Sistemică 

Fundamentals Training Part I
26 – 27 Octombrie 2019

Acest curs este destinat să prezinte metodologia coaching-ului și a constelațiilor sistemice, aplicată în lucrul individual, cu grupuri sau organizații.  Este dedicat celor ce își propun să înțeleagă mai bine forțele ce susțin sau limitează sistemele umane și vor să includă o metodologie practică pentru rezolvarea dinamicilor nevăzute într-un mod respectuos.

Participanții vor fi ghidați să exploreze principiile ce organizează sistemele relaționale și să aplice constelațiile sistemice în sesiuni de coaching individuale, de echipă sau de grup.

Punctele-cheie atinse în această parte introductivă a formării (Fundamentals Part I) sunt următoarele: 

 • Aprofundarea principiilor, practicilor și a atitudinii interioare 
 • Aplicații practice a constelațiilor sistemice în sesiuni de coaching unu-la-unu
 • Lucrul cu echipe folosind un mod de gândire și o metodologie sistemică 
 • O înțelegere a resurselor tale interioare și loialităților sistemice 
 • Investitia pentru Fundamentals Training Part I: 600 EUR (TVA inclus)

Fundamentals Training Part II
4 – 6 Decembrie 2019

Modulul al II-lea al Formării în Coaching Sistemic este menit să asiste participanții în a-și extinde înțelegerea conceptelor-cheie și în a-și aprofunda atitudinea sistemică interioară precum și abilitatea de a exersa metodele și tehnicile cu indivizi, echipe, grupuri și organizații în contexte de coaching.

Acest nivel în cadrul formării include exerciții destinate aprofundării înțelegerii și practicii următoarelor elemente:

 • Folosirea întrebărilor sistemice în ccoaching și schimbare organizațională și impactul asupra conștiinței și a loialităților ascunse
 • Folosirea limbajului sistemic ce numește situația curentă, precum și folosirea propozițiilor sistemice ce aduc cu sine o schimbare transformațională de durată în leadership și în coaching pentru dezvoltare profesională.   
 • Constelații pentru grupuri mai mici sau mai mari. Facilitând constelații astfel, vei putea dezvolta o înțelegere profundă și integra atitudinea interioară, a principiilor și a practicilor sistemice. 
 • Constelații structurate, incluzând Tetralemma, folosită pentru luarea deciziilor complexe și soluționarea dilemelor.
  Investitia pentru Fundamentals Training Part II: 1450 EUR (TVA inclus)
  Pentru inscrierea la ambele module, beneficiezi de o reducere de 10 %.

“O experiență revelatoare care m-a făcut prezent la importanța principiilor naturale în crearea unei organizații performante și sustenabile.”

Radu Pop – antreprenor, fondator Biolase Romania

Cartea

Participanții vor primi și sunt invitați să citească Systemic Coaching & Constellations. Aceasta va sprijini învățarea și abilitățile de a aplica această metodologie. Cartea va fi disponibilă tuturor celor ce se înscriu la Formarea în Coaching și Facilitare Sistemică.